My Fair Lady

hr

‘Op Zaterdagavond 23 april ’16 vond ik de bezieling weer terug, in Theater De Blauwe Reiger in Almere-Haven. Daar begeleidde het fonkelnieuwe Theaterorkest van het AJSO TOP-Almere bij de uitvoering van de musical My Fair Lady. ‘Wát een feest was het!
‘Ik heb weer ouderwets lekker traantjes zitten wegpinken. Het collectief enthousiasme en de bezieling waarmee ze die middag het publiek overspoelden, leverde aan het eind een terechte staande ovatie op.  Doet u mij zo nog maar een paar fijne musicals, alstublieft. Niet omdat het moet, maar omdat het kan… in Almere’. 
H. Luijcx.
 De beroemde musical My Fair Lady was de tweede productie van TOP-Almere.
Deze musical werd in 1960 voor ’t eerst in Nederland opgevoerd met een geweldige cast van Wim Zonneveld als prof. Higgins en Margriet de Groot als Eliza en Johan Kaart als Alfred Doolitle. Het samengaan van de elementen van het muziektheater-zang,acteren, dans, vrolijkheid en drama- staan aan de basis van het succes van My Fair Lady maar ook de socale verhoudingen tussen rijk en arm spelen een rol.

De stichting heeft de rechten aangevraagd in Amerika om de voorstelling te mogen produceren, en deze werden gehonoreerd.

Samen met het AJSO

Dick Schaar, de artistiek leider van Top Almere, wilde de mensen die aan dit project deelnamen de kans geven om met een echt live orkest te werken.  Daartoe zocht hij contact met Hans Welle, dirigent en artistiek leider van het AJSO (Almeers Jeugd Symfonie Orkest). Bij Hans bestond al een tijdje de wens om naast het grote jeugdorkest een kleiner (volwassen) theaterorkest te formeren en zocht mogelijkheden om dit orkest ook daadwerkelijk in te zetten. In een aantal vruchtbare gesprekken tussen Hans en Dick werd duidelijk dat beide stichtingen elkaar goed kunnen aanvullen. My Fair Lady was een feit . Begeleid door een 32 muzikanten tellende Theaterorkest van het AJSO is de voorstelling met veel succes ontvangen. Dit was het begin van een vruchtbare samenwerking.

Deze voorstelling is in april 2016 verschillende keren gespeeld in de theaterzaal van De Blauwe Reiger in Almere Haven en is met veel succes ontvangen.

In een voortraject is de voorstelling in 2015 ook in aangepaste en verkorte vorm besloten gespeeld in verschillende woon-zorgcentra. Het mooie klassiek verhaal sloot goed aan bij de publieksdoelgroep, riep mooie herinneringen op, het publiek genoot en voor onze geweldige cast een gelegenheid om zich te verdiepen in hun rol. De grote rollen waren dubbel bezet zodat meerdere mensen konden oefenen in een grote rol.

Met My Fair Lady groeide ook de stichting in zijn doeleinden en samenwerking.