Ja Zuster, Nee Zuster

hr

Ja Zuster Nee zuster is met name bekend van de beroemde televisie serie uit de zestiger jaren. Met teksten van Annie MG Smit en muziek van Harry Bannink.
Een vrolijk en hilarisch verhaal wat zich afspeelt in een rusthuis geleid door zuster Klivia met als illustere bewoners Gerrit, Opa, Jet, ingenieur en een boze buurman. De liedjes ‘Kat van Ome Willem’, ‘Mijn Opa’ en ‘In een rijtuigie’ zijn inmiddels wereld beroemd in Nederland.
Onze voorstelling van ‘Ja Zuster Nee Zuster’ was speciaal geschreven voor het publiek voor woon-zorgcentra.
De versie was samengesteld en aangepast door onze regisseur Dick Schaar en het het script in duur verkort. Het verhaal in tact gelaten met teksten en scenes die  de leukste liedjes aan elkaar verbonden.

Nieuw was dit seizoen dat we dit keer niet werden begeleid door een orkestband maar  live met piano en ook enkele keren met combo onder leiding van Hugo maat. Dank zij het cultuurfonds Almere hebben wij geluidstechnische middelen kunnen aanschaffen waardoor de voorstellingen op locatie met recht volwaardig zijn, zoals dit publiek verdiend.

Dit was weer een grote stap in de richting van waar TOP-Almere zich verder in wil ontwikkelen.

De Masterclass

In januari en februari 2017 zijn met veel enthousiasme 10 voorstellingen gespeeld in Almere, Amsterdam en Hilversum. Klap op de vuurpijl waren 2 voorstellingen in de Goede Rede, te Almere-haven, voor Stichting de Zonnebloem en de familie en vrienden van onze spelers.

Zoals het een goede gewoonte van TOP-Almere is geworden werden onze deelnemers ook dit keer weer vereerd op een masterclass ter verdieping van de  materie.

Dit keer was het de beurt aan Hugo Haenen die vorig seizoen al eerder een masterclass had geven voor My fair lady. Hugo Haenen is een zeer succesvol toneel-,film- en musicalacteur. Te werken met de materie van Ja Zuster nee Zuster was voor hem een feest der herkenning. Alle karakters werden onder de loep genomen. Ook de karakters die door de regisseur waren toegevoegd. Het was een leerzame en inspirerende avond met veel plezier en door Hugo met veel vakmanschap en verdieping gebracht. Onvergetelijk voor onze  participanten.