Broadway aan ’t Weerwater

hr

31 maart 2017 is deze productie met veel succes in de grote zaal van de KAF gepresenteerd. Het was een semi-geënsceneerde show die samengesteld was met muziek uit bekende en minder bekende musicals waaruit ensemble’s, koren, solo’s en duetten werden gezongen, gespeeld en gedanst. Het was een groot Almeers evenement welke door TOP-Almere was georganiseerd met het AJSO en KAF als partners. Samen met het Popkoor BinnensteBuiten, Operakoor Almere, Theaterschool Almere en het Arte College werkten in totaal 7 Almeerse culturele instellingen samen om van de show een ware hapening te maken. Met 150 uitvoerenden op het toneel was ‘Broadway aan ’t Weerwater’ een absoluut spektakel.

Broadway

Het programma was heel wisselend en bestond o.a. uit muziek van ‘My Fair Lady’, ‘Les Miserables’, ‘West Side Story’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Oliver’, ‘Titanic’, ‘Sound of Music’ en het slotkoor uit ‘Candide’. Een minder bekend musical spektakel van Leonard Bernstein. Om de diverse elementen aan elkaar te verbinden waren twee karakters uit De Commedia dell Arte, te weten Arlechino en Colombina, aan de show toegevoegd. Deze twee karakters waren de verbindende factor in het verhaal met als onderwerp: Dromen.

Het 32 muzikanten tellende theaterorkest van het AJSO begeleide hele show maar de  TOP-cast sloegen de toon aan en die was fantastisch. Onze deelnemers hebben  hun beste beentje voorgezet. Letterlijk en figuurlijk omdat ook de tapdansers bij ons een korte tapdans cursus hadden gevolgd.

aan ’t Weerwater

Het is een goede gewoonte van TOP-Almere om voor haar deelnemers aan het project ook een masterclass te organiseren ter verdieping van de materie. Tijdens dit project hebben ERNST-DANIEL SMID en STANLEY BURLESON onze deelnemers geweldig geïnspireerd. Beide artiesten hebben ook als , kers op de taart van deze geweldige show, speciale gast hun opwachting gemaakt.

COLOFON:

Creatieve team: Dick Schaar (Regie, script, samenstelling programma) ; Hans Welle (Dirigent, samenstelling programma) ; Sabine Bulder (Choreografie, co-regie).

Kostuums:  Nusch Frijer, Sanny van den IJssel, Mai kleding verhuur.

Techniek: Erik Tielemans (Ontwerp projecties) ; DM Producties & Events o.l.v. Jerry mulder (Geluid) ; KAF o.l.v. Marijn Elenga (Licht) ;

Repetitie ondersteuning: Rosite van de Woude (Repetitor) ; Hugo Maat (Repetitie pianist)

Muzikale / artistieke leiding orkesten en koren: Hans Welle (AJSO) ; Mark Hilgenkamp (Popkoor BinnensteBuiten) ; Rutger van Leyden (Operakoor Almere) ; Gaby Waakhuysen (Theaterschool Almere).

Idee thematiek: Marjan Smit.

Algehele artistieke en productieleiding: Dick Schaar en met als assistent Sabine Bulder  (TOP-Almere).

Tapdans

Naast de Broadway show werd een tapdanscursus georganiseerd voor beginners en geoefenden. Tijdens deze cursus zijn er drie tapdansen ingestudeerd. Deze dansen hebben de show een extra showelement gegeven.
Het organiseren van een workshop beviel ons goed. Tijdens deze lessen kan er aandacht worden geven aan techniek en vaardigheid van de discipline zelf.
In het seizoen 2017 en 2018 zijn wij pilot workshops gaan opzetten voor tap, dans, zang en acteren  om ook deze lijn voort zetten in de de groei en ontwikkeling van TOP-Almere.