Audities

hr

Eind februari en begin maart houden wij audities voor theaterliefhebbers die niet eerder met een TOP productie hebben meegedaan.

-Voor solisten : Goede zangers en/of goede acteurs en/of goede dansers en tapdansers
-Voor het ensemble: zangers en/of spelers en/of dansers en tapdansers
We houden audities voor de productie ‘DROMEN VAN LICHT’ .

Dit is een semi-geënsceneerd concert met muziek van Kurt Weill via Stephen Sondheim naar Irving Berlin en zelfs pop-rock muziek. Een greep uit het repertoire:

Suite Dreigroschen Oper ; Cell Block Tango (uit Chicago) ; The Show must go on en El Tango de Roxanne (uit Moulin Rouge) ; Sunday (uit Sunday in the Park with George); Verschillende nummers uit ‘Annie Get Your Gun’ e.a.

In een filmische jaren ’30 en ’40 sfeer, loopt er een lichte verhaallijn door het programma.

Wil je je aanmelden voor de audities vul dan het aanmeldformulier in.

Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan

Geef daarbij je voorkeur aan t.a.v:

zang en/of acteren en/of dans en/of tapdans.

Repetitiedag: maandag of dinsdag of donderdag

Na aanmelding ontvang je digitaal inschrijfformulier met info over kosten voor deelname.

Artistiek team en Masterclass

Repetitor: Rosite van der Woude; Vocal Coach: Jorge Verkroost; Spelcoach en regie: Hugo Haenen; repetitiepianist: Kees van Zantwijk; Choreografie en tapdans: Sabine Bulder;

Artistiekleider en regie: Dick Schaar.

Het streven is een gast Masterclass te laten plaatsvinden binnen dit project.

Auditie

hr

TOP Theaterproducties houdt geregeld audities voor de start van een nieuwe productie.

Waarom? Auditie doen is eng, geeft stress en opeens zing je als ‘Kermit de Kikker’. Daar weten wij als professionals alles van. We zullen je daarom ook op je gemak stellen.

Audities zijn er voor om het artistieke team een indruk te geven van wat je kan of je mogelijkheden zijn zodat zij daar tijdens de repetities mee aan het werk kunnen gaan.

Wij vinden het vooral belangrijk dat iemand open staat , wilt leren en mogelijkheden heeft om te groeien. Wat je al kan zien we, en nemen we mee tijdens de repetities, maar is niet het uitgangspunt bij een auditie. Aanwezigheid van theatraliteit passend voor een project/voorstelling is wel waar wij op letten.

Voor hoofdrollen of bepaalde producties wordt een (ver)gevorderd niveau of bepaalde kwaliteiten gevraagd. Maar voor ensembles en bijrollen vinden wij vooral enthousiasme en motvatie belangrijk.

Zijn er op dit moment geen audities. Je kunt ten alle tijden informeren of je alvast opgeven voor interesse in een volgende productie. Wellicht kun je via workshops als vast kennismaken met TOP.

Praktisch

hr

Repetitie avond : Maandag of Dinsdag of Donderdag (bij aanmelding aangeven wat mogelijk is)

Repetitie periode: vanaf 6 maart t/m eind mei

Repetitie locatie : De Blauwe Reiger Steiger 77 Almere Haven

Voorstellingen: 3x tussen eind mei en juni 2023 In Almere (kunstlinie en Corrosia) en Dronten (De Meerpaal)

Deelnemersbijdrage: Aan deelname aan het project zijn kosten verbonden. Deze deelnemersbijdrage is bedoeld voor onkosten rondom repetities en voorstellingen. Bij aanmelding wordt u hierover nader geïnformeerd.

Werkwijze: Uit de aanmeldingen en audities maken we een selectie en verdeling over het verschillende repertoire of aandeel.  (op basis van niveau en/of wens, als mogelijk). Daarop wordt een repetitieplanning gemaakt. In wezen vormen de blokken (repertoire of tap-dans) een workshop.

Er zijn een aantal nummers die gezamenlijk worden gezongen. In de laatste 4-6 weken komt het geheel bij elkaar.

Eind april is er een extra repetitieweekenddag.

Sitzprobe: Medio mei op zaterdag of zondag

Generale repetitie: zaterdagmiddag 27 mei

Er kunnen facultatief workshops worden gevolgd voor lessen in zang, acteren en (tap)dans.

Traject: Coaching bij ontwikkeling: Tijdens de repetities en workhops leer je al heel veel. Als je wat meer focus wilt in je theaterontwikkeling kun je je aanmelden voor een ‘traject’. Persoonlijk wordt met je besproken wat je niveau is en waar ruimte zit voor verbetering en wat je eigen wensen daarin zijn.

Het ‘traject’ betreft deze productie maar ook eventuele volgende activiteiten in 2023.

Positieve sfeer: We streven een open, positieve en persoonlijke sfeer na tijdens de repetities. Theaterspelen vraagt een open houding en dat maakt en voelt kwetsbaar. Daarbij werk je samen, in een collectief, naar een voorstelling toe. Openstaan voor elkaar en leren van elkaar (ongeacht niveau en ervaring) vinden wij van grote waarde. Aanwezig zijn tijdens alle repetities is daarom een must.

Voor aanmelding stuur je een mail met C.V. naar administratie@topalmere.nl.

Een C.V. betreft ervaring die je hebt op het gebied van lessen in en medewerking aan theatervoorstellingen. Heb je geen ervaring en nooit lessen gehad maar je wilt die ervaring nu opdoen. Schroom niet en meld je aan. Het gaat ons om willen leren en mogelijkheden en niet zozeer om wat ja al kan.

Na aanmelding nemen we contact me je op.