Audities

hr

Op 5 mei en eventueel 9 mei houden wij audities

Gezocht worden mannen en vrouwen die
– Goed kunnen acteren en zangkwaliteiten hebben
-Goed kunnen zingen en acteerkwaliteiten hebben
leeftijd vanaf 18 jaar
We houden audities voor het tweede deel van de trilogie ‘FLEVO-LAND VAN DE TOEKOMST’.
Dit 2e deel heet ‘BOER ZOEKT LAND’. Voor deze voorstelling zijn we op zoek naar :
6 mannen en 4 vrouwen voor het invullen van de leidende rollen.
Voor aanmelding stuurt u een mail naar administratie@topalmere.nl of vul het aanmeldformulier in op deze website. 

‘Flevo-Land van de Toekomst’ gaat over de geschiedenis van Flevoland.

Het verhaal van ‘Boer zoekt land’ vindt plaats in de Noordoostpolder vlak na de Drooglegging op 9 September 1942 en gaat over de verhandelingen en verwikkelingen rondom de verkaveling van de landbouwgrond. Ook de rol die de Noordoostpolder in de tweede wereldoorlog heeft gespeeld blijft niet onbelicht.

Het script is geschreven door Bart Mijnster en Terence v/d Loo.

De algehele regie is in handen van Hugo Haenen.

Muzikale leiding Jorge Verkroost.

De voorstelling wordt begeleid door Het Theaterorkest o.l.v. dirigent Hans Welle.

Een tipje van de sluier:

De Broers Bert en Adriaan Molenaar zoeken een nieuwe uitdaging om voor hun oude en zieke Vader te zorgen. De verkaveling van de Noordoostpolder lijkt hun een goede gelegenheid, echter waren zij niet de enigen. Ook de tijd werkte niet mee, zo midden in de tweede wereldoorlog waar mede de uitzetting voor de werkverschaffing een grote rol speelde. Ondertussen ontmoeten ze Marga de Vries een jonge dame die in het verzet zit en de Visser Jan Kramer uit Urk die door de inpoldering z’n nering is kwijt geraakt en op deze manier in zijn levens onderhoud wil proberen te gaan zorgen.

Auditie

hr

TOP Theaterproducties houdt geregeld audities voor de start van een nieuwe productie.

Waarom? Auditie doen is eng, geeft stress en opeens zing je als ‘Kermit de Kikker’. Daar weten wij als professionals alles van. We zullen je daarom ook op je gemak stellen.

Audities zijn er voor om het artistieke team een indruk te geven van wat je kan of je mogelijkheden zijn zodat zij daar tijdens de repetities mee aan het werk kunnen gaan.

Wij vinden het vooral belangrijk dat iemand open staat , wilt leren en mogelijkheden heeft om te groeien. Wat je al kan zien we, en nemen we mee tijdens de repetities, maar is niet het uitgangspunt bij een auditie. Aanwezigheid van theatraliteit passend voor een project/voorstelling is wel waar wij op letten.

Voor hoofdrollen of bepaalde producties wordt een (ver)gevorderd niveau of bepaalde kwaliteiten gevraagd. Maar voor ensembles en bijrollen vinden wij vooral enthousiasme en motvatie belangrijk.

Zijn er op dit moment geen audities. Je kunt ten alle tijden informeren of je alvast opgeven voor interesse in een volgende productie. Wellicht kun je via workshops als vast kennismaken met TOP.

Praktisch

hr

Repetie avond Flevo-Land van de Toekomst: Donderdag v.a. 12 mei 

Repetitie locatie  Flevo-Land van de Toekomst De Blauwe Reiger Steiger 77 Almere Haven

(overige repetities: KAF Almere (Kunstlinie Almere Flevoland). Esplanada 10, 1315 TA Almere stad.)

Voorstellingen: 4x vanaf medio september t/m november 2022. In Almere, Lelystad, Dronten en Emmeloord

Deelnemersbijdrage: Aan deelname aan het project zijn kosten verbonden. Deze deelnemersbijdrage is bedoeld voor onkosten rondom repetities en voorstellingen. Bij aanmelding wordt u hierover nader geïnformeerd.

Workshops: Er kunnen facultatief workshops worden gevolgd voor lessen in zang, acteren en (tap)dans.

Positieve sfeer: We streven een open, positieve en persoonlijke sfeer na tijdens de repetities. Theaterspelen vraagt een open houding en dat maakt en voelt kwetsbaar. Daarbij werk je samen, in een collectief, naar een voorstelling toe. Openstaan voor elkaar en leren van elkaar (ongeacht niveau en ervaring) vinden wij van grote waarde. Aanwezig zijn tijdens alle repetities is daarom een must.

Voor aanmelding stuur je een mail met C.V. naar administratie@topalmere.nl.

Een C.V. betreft ervaring die je hebt op het gebied van lessen in en medewerking aan theatervoorstellingen. Heb je geen ervaring en nooit lessen gehad maar je wilt die ervaring nu opdoen. Schroom niet en meld je aan. Het gaat ons om willen leren en mogelijkheden en niet zozeer om wat ja al kan.

Na aanmelding nemen we contact me je op.