In de krant heb ik gelezen dat ‘Broadway aan ’t Weerwater’ de grootste productie die ooit in de Schouwburg van Almere heeft plaatsgevonden. Ik durf niet te bevestigen dat dit waar was, maar groots was het wel.

Om dit een beetje te illustreren: Er waren in het totaal zo’n 45 microfoonzenders in gebruik. Naast deze microfoons hadden de beide koren ook ieder 4 microfoons en zelf elk orkestlid had een eigen microfoon. Opgeteld dus meer dan 80 geluidsbronnen….

Her personeel die de belichting verzorgd bij van de KAF (voormalig Schouwburg) hebben enorm hun best gedaan om er een groots spectakel van te maken. Zij werden hierbij ondersteund door 2 meisjes van het Arte-college die de volglichten bedienden.

De kinderen van het Theaterschool hadden al snel de harten van het publiek gestolen en zowel het Popkoor Binneste Buiten als het Operakoor hebben laten horen wat ze kunnen en dat was niet mis.

Hans Welle, de dirigent van deze show heeft het niet gemakkelijk gehad hij had 33 muzikanten en zo’n 80 mensen koor voor zich, maar ook nog eens geregeld 20 25 kinderen of TOP deelnemers achter zich….

De deelnemers van TOP hebben bijna een half jaar samen gewerkt om de musicalnummers meerstemmig te zingen en de show ook visueel mooi er uit te laten zien en onder de inspirerende leiding van Dick Schaar en Sabine Bulder is dit gelukt. We hadden maar 1 voorstelling, dus de spanning was best groot.

 

De voorstelling Broadway aan ’t Weerwater is gefilmd met 3 camera’s. Deze film is op DVD gezet. De gehele voorstelling staat op 2 DVD’s.

De voorstelling is te bestellen bij secretaris@topalmere.nl . De kosten van de voorstelling is EUR 12,00 (excl. verzendkosten)