Loading...
Workshops2018-06-13T10:53:59+02:00

Workshops
hr

TOP-Almere biedt ook workshops aan voor lessen in zang, spel, tapdans en dans.

In het nieuwe seizoen zullen er nieuwe series starten.

TOP-Almere heeft als uitgangspunt: Compleet Muziektheater. De Disciplines zang, spel en beweging/dans worden integraal ingezet als instrument om een verhaal te vertellen.

Met deze workshops werken we in een fijne sfeer aan de techniek en vaardigheid van de verschillende muziektheaterdisciplines. De workshops dienen ook als voorbereiding voor toekomstige projecten.

Wilt u (beter) leren zingen,dansen en spelen  meldt u aan via ons contactformulier

Docent zang en spel: Dick Schaar

Docent tapdans en dans: Sabine Bulder

Toelichting:

Tapdans : Is een dansvorm waarbij ritmische klanken worden gemaakt met de voeten. De combinatie van percussietechniek met de voeten, muzikaliteit, dans en choreografie maken deze discipline complex en vraagt van de tapdanser de nodige coördinatie. Het niveau beginners/basic  is voor mensen die willen kennis maken met tapdans of al een basaal niveau hebben of oude skills weer willen op halen.  De lessen op intermediate niveau is voor mensen die  al een geoefend niveau hebben . Tapdansschoenen: Beginnende tappers kunnen  eventueel tapdansschoenen lenen of schoenen met een harde (klinkende) zool gebruiken. Voor intermediate lessen dient u zelf tapdansschoenen aan te schaffen.

Jazz-theaterdans voor ‘Movers’: De lessen zijn bedoeld  om mensen die zich thuis voelen met acteren en/of zang een groter bewegingskader te geven. In de lessen wordt er gewerkt aan het   bevorderen van de  motoriek ,coördinatie , houding en inleving en gaan uit van jazzdans techniek.

Jazz-theaterdans: Intermediate lessen is voor  mensen die al een geoefend dansniveau hebben. De lessen gaan uit van de jazz-dans techniek en wordt er gewerkt aan inleving en performing.

Spel: Deze cursus is gericht op spel-elementaire oefeningen, improvisatie en tekstverdieping.

Zang (groep): De workshop zang is gericht op de zangtechniek en tekst behandeling.