Over ons

OVER ONS2018-06-17T11:35:14+02:00

Dick Schaar

ARTISTIEK LEIDER

Directie en productie

Dick is initiatiefnemer en oprichter van TOP-Almere.

OPLEIDING: Dick studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam richting Muziek en Drama. Kreeg les van Hans v.d. Homberg, Jaqueline Jacobi en Cora Canne-Meyer.

John Kraaykamp Musical Award: Nominatie voor beste mannelijke bijrol  in ‘De Jantjes’.

THEATER: Al ruim veertig jaar is Dick werkzaam als zanger en acteur bij opera, operette, musical. Hij was ruim tien jaar solist bij de Hoofdstad Operette waar hij o.a. Pluto speelde in ‘Orpheus in de Onderwereld’ , Frosch in ‘Die Fledermaus’ en Njegus in ‘Die Lustige Witwe’. Ook was hij zanger bij o.a. de Nederlandse Opera, Nederlandse Bach vereniging en Rotterdamse Opera stichting.

In 1999 maakte Dick de overstap naar musical en speelde in vele producties van Joop van den Ende Theaterproducties (Stage Entertainment) en andere theaterproducenten. Hij was te zien in ‘Oliver’ (Dr. Grimwig en Mr Bumble) , ’42ND Street’ (Abner Dillon en Julian March) , ‘Titanic’ de musical (Isidor Strauss) , ‘De Jantjes’ (Ome Gerrit), ‘Rembrandt’ de musical (Andries de Graeff en ensemble) ‘Beauty and the Beast'(Maurice en Tickens), ‘Fame’ (mr. Scheinkopff), ‘Sunset Boulevard’ (Cecile B. de Mille en Max von Mayerling) , ‘Ciske de Rat’ (rechter Dries en Henry), ‘1953’ de musical (Leendert Geluk) en in familiemusical producties (‘Klein Duimpje’, ‘Sprookjes concert’, diverse Sinterklaas musicals).

TELEVISIE: Hij was het vaste personage Bernard in het kindertelevisieprogramma ‘De Schatkamer’ en speelde gastrollen in diverse series als ‘Van God los’,  ‘Hotel 13’, ‘Jul en Julia’, ‘Klokhuis’, ‘Baantjer’, ‘Goede tijden Slechte Tijden’, ‘Oppassen’, ‘Flikken Maastricht’, ‘De co-assistent’ en in diverse reclames.

Dick vind het belangrijk dat deelnemers beseffen dat ze alleen met elkaar tot een succes kunnen komen. Sta open voor elkaar, laat je inspireren door je collega’s. Het collectief is belangrijk. De ego voorbij. Dat is Dick zijn motto. Dick vindt het belangrijk om vanuit de persoonlijke creativiteit te werken. Het gaat om creëren en niet om reproduceren.

Sabine Bulder

CHOREOGRAFIE

Directie en assistent-productie

Sabine is mede-initiatiefnemer en oprichter van TOP-Almere.

OPLEIDING: Naast haar studie geschiedenis aan de V.U. volgde Sabine professionele training op het gebied van dans, zang en spel. Danslessen (jazz, tapdans, klassiek, modern): o.a. Rotterdamse Dansacademie, Theaterschool van Amsterdam, Amsterdam Dance Center, Pineapple Dance Studio (London) en Erika Rooda. Ze specialiseerde zich in Tapdansen en volgde lessen in Nederland, Engeland, Oostenrijk en Duitsland van gerenommeerde docenten als Marijke de Braal Pascal Hulin, Heather Cornell, Brenda Buffelino, Derec Hartley en Robert Reed. Ze kreeg zangles  van van o.a. Kees Taal en volgde spellessen bij Mara Otten en Lucas Borkel.

THEATER: Sabine was te zien in verschillende musicals zoals ’42NDstreet’ en ‘Grazy for You’ (Joop van den Ende theaterproducties) en ‘Olivier B. Bommer en de Trullenhoedster’ (Opus One). Ze danste en zong in vele grote shows in opdracht van verschillende producenten waaronder de RAI, Carré, Ahoy, Studio 21, Musical of the Year , Musical Award Gala’s, Theater Tuschinski, Duinrell, Hart van Holland, Expression Dansshowproducties en in België en Duitsland.

Ze was docent bij verschillende balletscholen in de disciplines: jazz dans, tapdans, klassiek ballet, algemene dansvorming en musical lessen en maakte choreografieën o.a voor Telekids RTL 4 en Expression v.o.f. Dansshowproducties.

OVERIGE: Sabine was ook coördinator en penningmeester van Expression v.o.f. Dansshowproducties. Tevens is ze werkzaam geweest als docent in het voortgezet en hoger beroepsonderwijs en was ze management assistent. Op dit moment is ze ook werkzaam als coördinator in de ggz. Deze ervaringen geven haar een brede referentie voor haar rollen in de stichting.

Hugo Maat

REPETITIE PIANIST

Hugo Maat was jaren lang lid van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) en ontwikkelde zich daar in piano en slagwerk. Op dit moment maakt Hugo deel uit van het AJSO Sextet en -Theaterorkest welke op hoogniveau bij speciale gelegenheid spelen. Vanaf onze productie van My Fair Lady in 2016 is Hugo hij betrokken bij TOP-Almere. Hugo is onze repetitie pianist. Hij leidt tevens het combo wat onze locatie voorstellingen muzikaal begeleidt en verzorgt de lied- en muziekarrangementen .

Rosite van der Woude

REPETITOR

OPLEIDING: Rosita volgde haar piano studie aan het conservatorium van Utrecht. Ze kreeg les van o.a. Thom Bollen en Ton Hartsuiker.

THEATER: Sinds 1993 werkt Rosita bij Stage Entertainment (voorheen Joop van den Ende Theaterproducties). Als repetitie pianist, dirigent en orkestlid begeleide zij o.a. de musicals ‘Cyrano’, ‘Elisabeth’, Chicago’, ‘Titanic’, ‘Saturday Night Fever’, ‘Les Miserable’, ‘Ciske de Rat’, ‘Sunset Boulevard’, Mary Poppins’, Wicked’, ‘Billy Elliot’, ‘Beauty and the Beast’ etc. Op dit moment is ze bezig met de musical ‘The Lion King’. Ze werkte samen met alle grote Nederlandse musicalsterren zoals Pia Douwes, Danny de Munck, Rene van Kooten, Simone Kleinsma, Chantal Janssen en ga zo maar door.

Werken met studenten en amateurs is voor Rosita erg belangrijk. Ze docent koor-en ensemble zang aan de musicalafdeling van de Music Academie in Haarlem en werkt bij amateur verenigingen. Bij TOP-Almere komt zij op gezette tijden langs om als repetitor de puntjes op de I te zetten.

Nusch Freijer

KLEDING

Erik Tielemans

TECHNIEK

Marjan Ivonne Smit

VOORZITTER

Erik Kunst

SECRETARIS

Onze Fantastische

VRIJWILLIGERS

Zonder al deze fantastische mensen zouden wij niet kunnen doen waar we nu mee bezig zijn.

Berend Jan Floor Fotografie
Hans Bosklopper Algemeen Vrijwilliger
Henk Dijkstra Video Opnames
Lianne Heukemijer Backstage Kleding
Madelon Beute Backstage Kleding
Sabine Floor Backstage
Sanny van den Ijssel Kleding en Attributen
Thea Neerings Werving plaatselijke Sponsors
Wouter Lustig Algemeen Vrijwilliger