Dick Schaar

ARTISTIEK LEIDER EN PRODUCTIE

Regie, docent spel en individuele zangles

Dick is initiatiefnemer en oprichter van TOP-Almere.

OPLEIDING: Dick studeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam richting Muziek en Drama. Kreeg les van Hans v.d. Homberg, Jaqueline Jacobi en Cora Canne-Meyer.

John Kraaykamp Musical Award: Nominatie voor beste mannelijke bijrol  in ‘De Jantjes’.

THEATER: Al ruim veertig jaar is Dick werkzaam als zanger en acteur bij opera, operette, musical. Hij was ruim tien jaar solist bij de Hoofdstad Operette waar hij o.a. Pluto speelde in ‘Orpheus in de Onderwereld’ , Frosch in ‘Die Fledermaus’ en Njegus in ‘Die Lustige Witwe’. Ook was hij zanger bij o.a. de Nederlandse Opera, Nederlandse Bach vereniging en Rotterdamse Opera stichting.

In 1999 maakte Dick de overstap naar musical en speelde in vele producties van Joop van den Ende Theaterproducties (Stage Entertainment) en andere theaterproducenten. Hij was te zien in ‘Oliver’ (Dr. Grimwig en Mr Bumble) , ’42ND Street’ (Abner Dillon en Julian March) , ‘Titanic’ de musical (Isidor Strauss) , ‘De Jantjes’ (Ome Gerrit), ‘Rembrandt’ de musical (Andries de Graeff en ensemble) ‘Beauty and the Beast'(Maurice en Tickens), ‘Fame’ (mr. Scheinkopff), ‘Sunset Boulevard’ (Cecile B. de Mille en Max von Mayerling) , ‘Ciske de Rat’ (rechter Dries en Henry), ‘1953’ de musical (Leendert Geluk) en in familiemusical producties (‘Klein Duimpje’, ‘Sprookjes concert’, diverse Sinterklaas musicals).

TELEVISIE: Hij was het vaste personage Bernard in het kindertelevisieprogramma ‘De Schatkamer’ en speelde gastrollen in diverse series als ‘Van God los’,  ‘Hotel 13’, ‘Jul en Julia’, ‘Klokhuis’, ‘Baantjer’, ‘Goede tijden Slechte Tijden’, ‘Oppassen’, ‘Flikken Maastricht’, ‘De co-assistent’ en in diverse reclames.

Dick vind het belangrijk dat deelnemers beseffen dat ze alleen met elkaar tot een succes kunnen komen. Sta open voor elkaar, laat je inspireren door je collega’s. Het collectief is belangrijk. De ego voorbij. Dat is Dick zijn motto. Dick vindt het belangrijk om vanuit de persoonlijke creativiteit te werken. Het gaat om creëren en niet om reproduceren.

Sabine Bulder

ZAKELIJKE LEDING EN PRODUCTIE

Choreografie, docent tapdans en theaterdans

Sabine is mede-initiatiefnemer en oprichter van TOP-Almere.

OPLEIDING: Naast haar studie geschiedenis aan de V.U. volgde Sabine professionele training op het gebied van dans, zang en spel. Danslessen (jazz, tapdans, klassiek, modern): o.a. Rotterdamse Dansacademie, Theaterschool van Amsterdam, Amsterdam Dance Center, Pineapple Dance Studio (London) en Erika Rooda. Ze specialiseerde zich in Tapdansen en volgde lessen in Nederland, Engeland, Oostenrijk en Duitsland van gerenommeerde docenten als Marijke de Braal Pascal Hulin, Heather Cornell, Brenda Buffelino, Derec Hartley en Robert Reed. Ze kreeg zangles  van van o.a. Kees Taal en volgde spellessen bij Mara Otten en Lucas Borkel.

THEATER: Sabine was te zien in verschillende musicals zoals ’42NDstreet’ en ‘Grazy for You’ (Joop van den Ende theaterproducties) en ‘Olivier B. Bommer en de Trullenhoedster’ (Opus One). Ze danste en zong in vele grote shows in opdracht van verschillende producenten waaronder de RAI, Carré, Ahoy, Studio 21, Musical of the Year , Musical Award Gala’s, Theater Tuschinski, Duinrell, Hart van Holland, Expression Dansshowproducties en in België en Duitsland.

Ze was docent bij verschillende balletscholen in de disciplines: jazz dans, tapdans, klassiek ballet, algemene dansvorming en musical lessen en maakte choreografieën o.a voor Telekids RTL 4 en Expression v.o.f. Dansshowproducties.

OVERIGE: Sabine was ook coördinator en penningmeester van Expression v.o.f. Dansshowproducties. Tevens is ze werkzaam geweest als docent in het voortgezet en hoger beroepsonderwijs en was ze management assistent. Op dit moment is ze ook werkzaam als coördinator in de ggz. Deze ervaringen geven haar een brede referentie voor haar rollen in de stichting.

Jorge Verkroost

Muzikale leidingen en docent Zang (groep en individueel)

OPLEIDING: Jorge studeerde aan de HBO-muziek en theater (musical) van het conservatorium in Alkmaar. Zanglessen volgde hij daarna bij Jimmy Hutchinson acteerlessen bij Kemna Casting en danslessen bij dansacademie Lucia Marthas.

THEATER: Jorge speelde na zijn afstuderen in vele musicals zoals in ‘Titanic de Musical’ van Joop van de Ende theaterproducties (J.J.Astor), ‘In to the Woods’ (Kamerheer en vader Cinderella) en ‘Nine’ (Casanova) van stichting Op Naar Het Bos , Beauty and the Beast zowel seizoen 2006/7 als 2015/16 (Le Fou) van JvdE theaterproducties, Ciske de Rat (Cis de man en Jan Verkerk) JvdE theaterproducties, Droomvlucht (Furies de Koning) Efeling/JvdE theaterproducties. Op TV ws hij te zien in verschillende comercials en gastrollen tv series.

DIRIGENT en VOCAL COACH: Jorge geeft al lange tijd zanglessen o.a. bij dansacademie Lucia Marthas en vele verenigingen en theateropleidingen. Vanaf 2011 was hij ook koordirigent bij Kinderen voor kinderen en verschillende verenigingen.

www.jorgeverkroostentertainment.com

Rosite van der Woude

REPETITOR

OPLEIDING: Rosita volgde haar piano studie aan het conservatorium van Utrecht. Ze kreeg les van o.a. Thom Bollen en Ton Hartsuiker.

THEATER: Sinds 1993 werkt Rosita bij Stage Entertainment (voorheen Joop van den Ende Theaterproducties). Als repetitie pianist, dirigent en orkestlid begeleide zij o.a. de musicals ‘Cyrano’, ‘Elisabeth’, Chicago’, ‘Titanic’, ‘Saturday Night Fever’, ‘Les Miserable’, ‘Ciske de Rat’, ‘Sunset Boulevard’, Mary Poppins’, Wicked’, ‘Billy Elliot’, ‘Beauty and the Beast’ etc. Op dit moment is ze bezig met de musical ‘The Lion King’. Ze werkte samen met alle grote Nederlandse musicalsterren zoals Pia Douwes, Danny de Munck, Rene van Kooten, Simone Kleinsma, Chantal Janssen en ga zo maar door.

Werken met studenten en amateurs is voor Rosita erg belangrijk. Ze docent koor-en ensemble zang aan de musicalafdeling van de Music Academie in Haarlem en werkt bij amateur verenigingen. Bij TOP-Almere komt zij op gezette tijden langs om als repetitor de puntjes op de I te zetten.

Simone Escherich

Individuele zangles

OPLEIDING: Simone studeerde aan HBO conservatorium te Alkmaar. Zanglessen kreeg zij van o.a Maria Rondél en Ingrid Stijgsiser. Acteerlessen van o.a. Lucas Borkel en Henny Kaan en danslessen van o.a. Gerleen Balstra en Marjolein Harms.

THEATER: Na haar afstuderen speelde ze in verschillende producties zoals ‘Titanic de Musical’ van Joop van den ende Theaterproducties, ‘Sound of Music’ van Joop van den Ende Theaterproducties, ‘Songfestival in Concert’ van het Orkest van Koninklijke Luchtmacht, ‘Beauty and the Beast’ van Joop van den ende Theaterproducties en ‘Ciske de Rat de Musical’ van Joop van den Ende Thetaterproducties.

Sinds 2001 geef Simone ook zanglessen. Ze werkt aan zangtechniek met behoud van je ‘eigen stemgeluid’ en vindt het belangrijk dat je je in de les op je gemak voelt en er een sfeer van vertrouwen is zodat je vrij kunt zingen.

www.simoneescherich.nl

Kostuum afdeling:

Nusch Freijer, Carmen Jansen-Barel, Sanny van den IJsel

Geluid Techniek Locatievoorstellingen:

 Jay van de Welle.

Marjan Ivonne Smit

VOORZITTER

Erik Kunst

Penningmeester

Onze Fantastische

VRIJWILLIGERS

Zonder al deze fantastische mensen zouden wij niet kunnen doen waar we nu mee bezig zijn.

Berend Jan Floor Fotografie
Hans Bosklopper Algemeen Vrijwilliger
Henk Dijkstra Video Opnames
Marjan Smit Facebook beheer
Maureen de Jong Backstage
Sabine Floor Administratieve ondersteuning
Sanny van den Ijssel Kleding
Thea Neerings Werving plaatselijke Sponsors
Wouter Lustig Algemeen Vrijwilliger