Nieuws

TOP Nieuws

NIEUWS2017-09-07T19:41:21+02:00

december 2018

Première!

Op 7 december beleefde de Flevo Christmas Proms de première. En wat voor een. De show is succesvol ontvangen, het publiek was razend enthousiast. One down two to go. De show speelt nog op 15 december in het Agora theater te Lelystad en op 19 december in het Agora theater te Emmeloord. Hierbij wat foto’s voor een eerste impressie.

november 2018

Christmas Eve/Sarajevo

Een bijzonder arrangement is  Christmas Eve/Sarajevo. Een nummer wat de Ballroomdansers zal begeleiden . Op de pagina van Flevo Christmas Proms kunt u alvast een voorproefje krijgen.

Een bijzonder nummer met een bijzondere achtergrond. Christmas Eve/Sarajevo 12/24
Justin Novelli schrijft over deze muziek:
The story he tells is of a Bosnian cellist who returns to his homeland to find it in ruins after the war. Orchestra band-mate (for lack of a better term) Paul O’Neill explained to Christianity Today, “I think what most broke this man’s heart was that the destruction was not done by some outside invader or natural disaster – it was done by his own people. At that time, Serbs were shelling Sarajevo every night. Rather than head for the bomb shelters like his family and neighbors, this man [Vedran Smailovic] went to the town square, climbed onto a pile of rubble that had once been the fountain, took out his cello, and played Mozart and Beethoven as the city was bombed.” Verder lezen? https://goo.gl/LwHRzV

ORKEST repetitie Flevo Christmas Proms

Het wordt steeds duidelijker wat voor een geweldige voorstelling Flevo Christmas Proms gaat worden!

Vandaag kwam voor het eerst het theaterorkest van het AJSO bij elkaar. Uiteraard was alles zelfstandig gestudeerd dor de gevorderde muzikanten maar het is altijd spannend als ze bij elkaar komen.  Maar wat voor voor een resultaat. !!!! Tijdens de repetitie bleek ook hoe geweldig de arrangementen werken.

Op onze pagina Flevo Christmas Proms krijgt u een tipje van de sluier met een paar opnames van de Orkestrepetitie.

EERSTE TUTTI REPETITIE

11 november kwamen uit Tollebeek (NOP), Lelystad en Almere voor het eerst de vier zang ensembles samen voor Flev0 Christmas Proms.

Uit Tollebeek/Noordoostpolder kwamen 40 zangers van Cantabilé . Uit Lelystad kwamen de 30 Newlandsingers. Het Cantate koor en ons eigen TOP-ensemble vertegenwoordigden Almere. Een fijne repetitie o.l.v. Hans Welle de muzikaalleider van het geheel en dirigent van het AJSO theaterorkest wat de hele show zal begeleiden. Ieder ensemble heeft zijn eigen solo aandelen kunnen afstemmen met Hans maar ook hebben we de gezamenlijke delen met elkaar kunnen repeteren.

Conclusie… HET WORDT EEN FEESTJE!!!!!!

 

Masterclass Jimmy Hutchinson

De zeer ervaren zanger en zangdocent Jimmy Hutchinson heeft het TOP-ensemble vereerd met een masterclass.

Jimmy is van oorsprong Canadees en begon  daar zijn cariere. Daarna heeft hij vele opera’s, operette’s en musicals gedaan in Zwitserland en Duitsland. In 1985 kwam hij  naar Nederland met Opera Forum en belande daarna in de musical wereld. Hij heeft zich naast artiest ook gespecialiseerd als zangdocent in lichte muziek en musical en voor vele uit deze wereld is nu zangdocent en is als betrokken als vocal coach betrokken bij vele musicals.

Iedereen heeft genoten en veel geleerd van de grote vakman en bovenal heerlijke persoonlijkheid.