Nieuws

TOP Nieuws

NIEUWS2017-09-07T19:41:21+00:00

november 2018

ORKEST repetitie Flevo Christmas Proms

Het wordt steeds duidelijker wat voor een geweldige voorstelling Flevo Christmas Proms gaat worden!

Vandaag kwam voor het eerst het theaterorkest van het AJSO bij elkaar. Uiteraard was alles zelfstandig gestudeerd dor de gevorderde muzikanten maar het is altijd spannend als ze bij elkaar komen.  Maar wat voor voor een resultaat. !!!! De arrangementen werken ook geweldig. We genieten nu al!!!!!

 

EERSTE TUTTI REPETITIE

11 november kwamen uit Tollebeek (NOP), Lelystad en Almere voor het eerst de vier zang ensembles samen voor Flev0 Christmas Proms.

Uit Tollebeek/Noordoostpolder kwamen 40 zangers van Cantabilé . Uit Lelystad kwamen de 30 Newlandsingers. Het Cantate koor en ons eigen TOP-ensemble vertegenwoordigden Almere. Een fijne repetitie o.l.v. Hans Welle de muzikaalleider van het geheel en dirigent van het AJSO theaterorkest wat de hele show zal begeleiden. Ieder ensemble heeft zijn eigen solo aandelen kunnen afstemmen met Hans maar ook hebben we de gezamenlijke delen met elkaar kunnen repeteren.

Conclusie… HET WORDT EEN FEESTJE!!!!!!

 

Masterclass Jimmy Hutchinson

De zeer ervaren zanger en zangdocent Jimmy Hutchinson heeft het TOP-ensemble vereerd met een masterclass.

Jimmy is van oorsprong Canadees en begon  daar zijn cariere. Daarna heeft hij vele opera’s, operette’s en musicals gedaan in Zwitserland en Duitsland. In 1985 kwam hij  naar Nederland met Opera Forum en belande daarna in de musical wereld. Hij heeft zich naast artiest ook gespecialiseerd als zangdocent in lichte muziek en musical en voor vele uit deze wereld is nu zangdocent en is als betrokken als vocal coach betrokken bij vele musicals.

Iedereen heeft genoten en veel geleerd van de grote vakman en bovenal heerlijke persoonlijkheid.

 

Annemarie Jorritsma in Flevo Christmas Proms

We zijn bijzonder vereerd dat Annemarie Jorritsma haar medewerking verleent aan Flevo Christmas Proms. Zij zal de rol van ‘verteller’ op zich nemen samen met Henk Poort.

Flevo Christmas Proms is een feestelijke kersthow met mooie muziek maar gaat ook om verbinding en saamhorigheid. Als voormalig burgemeester van Almere  heeft Annemarie Jorristma  de taak gehad een stad met 127 culturen te verbinden. Ze is een bekende Flevolandse persoon en…ze houdt van (amateur)theater. Alle rede dus voor ons om zeer vereerd te zijn dat Annemarie haar medewerking verleent aan deze show. Om symbolische redenen maar ook door haar zelf als persoon.

 

oktober 2018

Masterclass Henk Poort

Als voorbereiding voor het TOP-ensemble van de Flevo Christmas Proms gaf Henk Poort afgelopen 9 oktober een Masterclass. Het viel ons op hoeveel je van zo’n grootmeester uit het Nederlandse Theater kan opsteken. Wat een vakman en wat een openbaringen kwamen aan het licht.

HENK POORT in Flevo Christmas Proms

Henk Poort

We zijn vereerd dat de bekende opera en musical zanger Henk Poort zijn opwachting maakt in Flevo Christmas Proms. Henk zal als gast de rol van ‘verteller’ op zich nemen maar uiteraard ook als zanger te horen zijn.

Voor data en locatie en kaartverkoop zie de linkjes op onze homepagina.