Flevo Christmas Proms2018-06-11T10:07:36+00:00

Flevo Christmas Proms

hr

Flevo Christmas Proms zo gaat de nieuwe grote productie van TOP-Almere  heten. TOP , KAF en het AJSO slaan wederom de handen ineen., zo werd in maart bekend. Het wordt een project wat gaat om verbinding, saamhorigheid en zichtbaarheid van talent in Flevoland.

Flevo Christmas Proms wordt een stralende kerstshow met een gevarieerd programma bestaande uit een mix van klassieke en lichtte muziek en bekende en minder bekende Christmas songs welke door het publiek mogen worden meegezongen.

Er wordt brede samenwerking gezocht met diverse ensembles en koren uit verschillende delen van Flevoland om met elkaar een bijzondere productie te maken.

‘Wandelconcert’ is de oorspronkelijke betekenis van een Proms. Tijdens deze sfeervolle voorstelling zit het publiek maar de productie wandelt door Flevoland. De show zal in verschillende theaters in Flevoland worden gespeeld;

Vrijdag 7 december 2018 in Almere (KAF);

Zaterdag 15 december 2018 in Lelystad (Agora);

Woensdag 19 december 2018 in Emmeloord ( Voorhuys).

De voorbereidingen voor dit project zijn in volle gang.

Verbinding en Saamhorigheid

Indachtig de kerstthematiek gaat dit project om saamhorigheid. Het wordt een feestelijke kerstshow die vele muziekstijlen, gezelschappen en talent verbind in een sfeervolle show die groots, intiem, chique en vrolijk zal zijn.

Onder leiding van het theaterorkest van het AJSO passeert een breed muzikale spectrum zoals bijvoorbeeld het openingskoor uit het Weihnachts Oratorium, ‘Halelujah’ uit Messiah, ‘Auld Lang Syne’, ‘Glad Tidings we Bring’ in frisse arrangementen, maar ook aan ‘de herdertjes lagen bij nachten’ en ‘All I want for Christmas is You’  bijvoorbeeld voor de sing a long (zoals een proms betaamt).

Het Cantatekoor uit Almere, het Gospelkoor Tehilla uit Emmeloord en de New Land Singers uit Lelystad geven vocaal kracht en swing aan de show.  Ballroom dansparen o.l.v Karin Kleiss en Dansafdeling De Kubus zullen Flevo Christmas Proms een zwierend accent geven. Ons eigen TOP ensemble zal de muziektheater elementen verzorgen en de verbindende lijn uitvoeren als ensemble of solist.

Aan uitbreiding van samenwerking wordt nog gewerkt.