Flevo Christmas Proms2018-11-24T12:34:10+01:00

Flevo Christmas Proms

hr

KOM DAT ZIEN!
Met trots presenteren wij een absoluut unieke kerstshow: Flevo Christmas Proms.

Uniek omdat, naar ons weten,  het voor het eerst is dat er zoveel ensembles uit verschillende gemeenten van de provincie Flevoland bij elkaar gebracht zijn. De brede krachtenbundeling maakt deze productie bijzonder.  Een dertiental culturele organisaties uit heel Flevoland slaan de handen ineen om met elkaar een spectaculaire maar ook intieme kerstshow te presenteren. Met als speciale gasten Henk Poort en Annemarie Jorritsma. Zij delen samen de rol van ‘verteller’ . Henk zal uiteraard ook als zanger te horen zijn.

Flevo Christmas Proms wordt een feestelijke kerstshow met een gevarieerd programma bestaande uit een mix van klassieke en lichtte muziek en bekende en minder bekende Christmas songs welke door het publiek mogen worden meegezongen.

Een subtiele lijn vertelt het verhaal over de geboorte van het kerstkind maar ook over de familie Santa Claus (TOP ensemble) die juist in deze tijd een kind kwijt is.

Onder leiding van theaterorkest van het AJSO passeert een breed muzikale spectrum zoals bijvoorbeeld ‘Halelujah’ uit Messiah’ van Händel, ‘ White Christmas’ van Berlin en ‘Have yourself a merry little Christmas’ in frisse arrangementen. Met traditionele nummers als ‘Stille Nacht’ en ‘Jingle Bell Rocks’ kan het publiek in een sing a long aansluiten in dit samenzijn. (zoals een proms betaamt).

Verbinding en Saamhorigheid

Indachtig de kerstthematiek gaat dit project om saamhorigheid.  Het wordt een feestelijke kerstshow die vele muziekstijlen, gezelschappen en talent verbindt.

Zo’n 195 muzikale talenten veroveren het toneel. We zijn trots en vereerd dat zij allen hun medewerking hebben toegezegd.

Theaterorkest AJSO (Almeers Jeugd Symfonie Orkest)

Cantatekoor uit Almere;

Cantabilé uit Emmeloord ;

New Land Singers uit Lelystad;

Ballroom dansparen o.l.v Karin Kleiss uit Fleovoland;

Dansafdeling De Kubus uit Lelystad

Brassband Almere, Harmonie Orkest Lelystad en Flevo Brass uit Emmeloord verwelkomen ieder in hun eigen stad het publiek met sfeervolle kerstmelodiën en blasen als ware herauten de opening mee.

Theater KAF Almere, Agora Theater Lelystad en ‘t Voorhuys theater Emmeloord geven hun medewerking om de show te faciliteren.  De KAF heeft hierin in techniek de coördinerende taak tav de Flevo Christmas Proms in alle drie de theaters.

En last but zeker not least (wat zijn we trots op ze) ons eigen:

TOP ENSEMBLE. Zij spelen de Familie Santa Claus en vormen daarmee de verbindende lijn van de show als ensemble of solist. In de voorbereiding voor deze show hebben zij een masterclass gehad van HENK POORT en JIMMY HUTSCHINSON. Twee geweldenaren uit het vak. Bekijk de filmpjes onderaan deze pagina

Flevo Christmas Proms is een sfeervolle show.

groots, intiem, chique en vrolijk. 

Een kerstshow die u niet mag missen.

LAAT UW KERST BEGINNEN MET FLEVO CHRISTMAS PROMS.

Kaarten kosten 19.50 euro en zijn te verkrijgen via de website’s van de betreffende theaters:

7 December

Theater KAF Almere
www.kaf.nl

15 December

Agora Theater Lelystar
www.agora-lelystad.nl

19 December

Theater-Voorhuys Emmeloord
www.theater-voorhuys.nl

Thermen La Mer

De medewerking van HENK POORT wordt mede mogelijk gemaakt door Thermen La Mer Day Spa.