De Revue2018-06-11T10:15:26+02:00

Weet u nog wel…De Revue?

hr

Het muzikale theaterprogramma ‘Weet u nog wel…De Revue?’ is gecreëerd om op locatie te spelen  en speciaal bewerkt voor het oudere publiek.
In de periode februari tot en met juni 2018 heeft deze voorstelling gespeeld in diverse woon-zorgcentra in Almere, Amsterdam, Gooi en Lelystad.
‘Weet u nog wel..De Revue?’ is zeer succesvol ontvangen. Het publiek zong mee, lachte mee en werd ontroerd.
Het liedrepertoire voor de voorstelling ‘Weet u nog wel…de Revue?’ bestaat uit veelal bekende liedjes en (bijna) vergeten melodieën uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Deze worden via sketches en dansen als een kleine Revue gepresenteerd. De Liedjes zoals ‘Rum Coca Cola’ , ‘Land van de toekomst’,  ‘La Vie en Rose’, ‘In een Doosje willen doen’ en ‘Moeder ik wil bij de Revue’ wordt door een live combo, o.l.v. Hugo Maat, begeleid.
Het script voor deze voorstelling is zelf geschreven door onze artistiek leider en regisseur Dick Schaar .
Een spreekstalmeester naar het voorbeeld van ‘The Good Old Day’s’ en de figuren Snip en Snap verbinden het geheel.
di. 12 JUNI CORROSIA/20.00
MIJN DINSDAGAVOND FILM : Het wonderlijke leven van Willem Parel.
Deze komedie uit 1955 is geïnspireerd op het typetje van Wim Sonneveld: Willem Parel.
Met een aantal Sonneveld nummers uit onze Revue, het combo en een film inleiding door onze voorztitter zullen wij deze filmavond omlijsten.
Voor kaarten en reserveren klik hier: Cultureel centrum Corrosia
Voor de kleding maken wij o.a. gebruik van Feestkleding365 .

Masterclass Gerrie van der Klei

Leerzaam en zeer inspirerend was de Masterclass van GERRIE VAN DER KLEI.  Deze ‘Grande Dame’ van het Nederlandse theater heeft de deelnemers aan  ‘Weet u nog wel…De Revue?’ vereerd met haar kennis en ervaring.

Gerrie heeft jarenlang met haar zuster Dorine een duo gevormd als de Sissies waarin ze repertoire zongen uit de jaren 20 en 30-er jaren. Later heeft ze met een Jazz orkest van haar levenspartner Boy Edgar een wereldtour gemaakt en o.a. in Carnegiehall opgetreden en daarna een tour door Amerika gemaakt. Gerrie is nog altijd de beste jazz zangeres  die Nederland op dit moment rijk is.

Ook speelde ze in de musicals als ‘Foxtrot’ van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink met o.a. Willem Nijholt. Ze speelde in het programma van Purper met o.a. Frans Mulder en Erik Brey. Ze schitterde in de televisie serie ‘Moeder ik wil bij de Revue’ als Riet Hogendoorn. Op dit moment is Gerrie te zien als Mrs. Higgins in ‘My Fair Lady’.

Het is inmiddels een traditie bij TOP-Almere dat deelnemers aan een project een masterclass krijgen van een artiest die zijn sporen ruim heeft verdiend. Eerder gaven Henk Poort, Jimmy Hutchinson, Celine Purcell, Hugo Haenen, Stanley Burleson en Ernst-Daniel Smid een masterclass.