Audities

hr

In de week van 23 oktober ’23 houden wij audities 

-Voor solisten : Goede zangers en/of acteurs en/of dansers en tapdansers.        -Voor het ensemble: zangers en/of spelers en/of dansers en tapdansers

We houden audities voor de kerstproductie:  ‘A LITTLE CHRISTMAS SURPRISE’.
Ook houden we audities voor 2 van onze REPERTOIREGROEPEN
Aanmelden voor een workshop TAPDANS of SHOWDANS is ook mogelijk.

A Little Christmas Surprise

Deze kersthow wordt een sfeervol kerstconcert met Ensemblezang. Een aantal nummers zijn voor solist, duet of select groepje.  Een klein verhaal vormt de rode draad: Mr Scrooge ontmoet de Notenkraker die hem door de kersttijd voert. Dit gaat om enkele rollen.

Repertoiregroep: 

Een speerpunt van TOP is dat we ook op locatie spelen. twee programma’s die we speciaal voor het oudere publiek spelen hebben ruimte voor uitbreiding van de zangers groep. Dit is het operetteprogramma ‘Grand Kaffee’ en het Chanson programma ‘Weet U Nog Wel?’. Beide programma’s spelen we op locatie van woon-zorgcentra.  Kijk op de betreffende productiepagina voor meer info over de programma’s.

We zoeken voor ‘Grand Kaffee’ vooral MANNEN maar ook dames om rollen te kunnen dubbelen met de huidige spelers.

Workshop (Tap)Dans:

Ook zijn er aan de kerstshow een tapdans en showdans workshop verbonden. Als je 2 jaar of meer (tap)dansles hebt gehad kun je je hier voor aanmelden. De dansen worden in het kerstconcert geïntegreerd.

Workshop TAPDANS voor basic/beginners: 

Wil je kennismaken met tapdans en de eerste beginselen leren, dan kun je je aanmelden voor deze workshop.

Voor aanmelding audities en/of workshops, of vragen, stuur je een email naar  administratie@topalmere.nl

Aan deelname aan producties/programma’s  en workshops betaal je een eigenbijdrage.

NB: Vind je het nu nog te spannend om mee te doen of wij vinden dat je nog wat moet groeien. We bieden ook individuele zanglessen aan. Vanaf 2024 willen we een traject aanbieden voor het volgen van diverse workshops.

Artistiek team:  Repetitor/muzikaal leider: Rosite van der Woude (Christmas Surprise); Regie: Hugo Haenen (Christmas Surprise);  Pianist: Kees van Zantwijk (Grand Kaffee en Hans en Grietje) Vocal Coach: Jorge Verkroost;  Choreografie en tapdans: Sabine Bulder; Artistiekleider en regie: Dick Schaar.

Auditie

hr

TOP Theaterproducties houdt geregeld audities voor de start van een nieuwe productie.

Waarom? Auditie doen is eng, geeft stress en opeens zing je als ‘Kermit de Kikker’. Daar weten wij als professionals alles van. We zullen je daarom ook op je gemak stellen.

Audities zijn er voor om het artistieke team een indruk te geven van wat je kan of je mogelijkheden zijn zodat zij daar tijdens de repetities mee aan het werk kunnen gaan.

Wij vinden het vooral belangrijk dat iemand open staat , wilt leren en mogelijkheden heeft om te groeien. Wat je al kan zien we, en nemen we mee tijdens de repetities, maar is niet het uitgangspunt bij een auditie. Aanwezigheid van theatraliteit passend voor een project/voorstelling is wel waar wij op letten.

Voor hoofdrollen of bepaalde producties wordt een (ver)gevorderd niveau of bepaalde kwaliteiten gevraagd. Maar voor ensembles en bijrollen vinden wij vooral enthousiasme en motvatie belangrijk.

Zijn er op dit moment geen audities. Je kunt ten alle tijden informeren of je alvast opgeven voor interesse in een volgende productie. Wellicht kun je via workshops als vast kennismaken met TOP.

Praktisch

hr

A LITTLE CHRISTMAS SURPRISE

Repetitie avond : Maandag en/of Donderdag

Repetitie periode: vanaf de week van 23 oktober t/m 14 december (8 weken)

Repetitie locatie : De Blauwe Reiger Steiger 77 Almere Haven

Voorstellingen: zaterdag 16 december Theater Posa Lelystad en 23 december Theater Corrosia Almere Haven

Deelnemersbijdrage: Aan deelname aan het project zijn kosten verbonden. Deze deelnemersbijdrage is bedoeld voor onkosten rondom repetities en voorstellingen. Bij aanmelding wordt u hierover nader geïnformeerd.

Werkwijze: Uit de aanmeldingen en audities maken we een selectie en verdeling over het verschillende repertoire of aandeel.  (op basis van niveau en/of wens, als mogelijk). Daarop wordt een repetitieplanning gemaakt.

Extra Zondag repetitie:  In deze korte repetitieperiode willen we wellicht op 1 of 2 zondagen een dubbele repetitie inlassen. Data wordt nog overlegd.

Generale repetitie: Donderdag 14 december

Tapdans basic/beginners: Maandag 18.30-19.30

Tapdans Intermediate Niveau: (2 jaar les) Donderdag 18.30/45-19.30

Showdans: Donderdag 18.00-18.45

Positieve sfeer: We streven een open, positieve en persoonlijke sfeer na tijdens de repetities. Theaterspelen vraagt een open houding en dat maakt en voelt kwetsbaar. Daarbij werk je samen, in een collectief, naar een voorstelling toe. Openstaan voor elkaar en leren van elkaar (ongeacht niveau en ervaring) vinden wij van grote waarde. Aanwezig zijn tijdens alle repetities is daarom een must.

Voor aanmelding stuur je een mail met C.V. naar administratie@topalmere.nl.

Een C.V. betreft ervaring die je hebt op het gebied van lessen in en medewerking aan theatervoorstellingen. Heb je geen ervaring en nooit lessen gehad maar je wilt die ervaring nu opdoen. Schroom niet en meld je aan. Het gaat ons om willen leren en mogelijkheden en niet zozeer om wat ja al kan.

Na aanmelding nemen we contact me je op.